Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Terminaalivastaanotto

Muovi-, styrox- ja puupakkausten vastaanottoterminaali

Avasimme 1.5.2015 tuottajayhteisöjen valtuuttamana vastaanottoterminaalin, johon yritykset voivat tuoda muovi-, styrox- ja puupakkauksia veloituksetta.  

 

Terminaalit sijaitsevat Seinäjoella osoitteessa Teollisuustie 11 ja Ylistarossa lajittelulaitoksella osoitteessa Teräsmäentie 12. Ilmoittaudu toimistolla tai vaakatoimistolla tuodessasi pakkauksia terminaaliin.

 

Puupakkauksia ovat FIN ja EUR lavat, kertakäyttölavat, kaapelikelat ja puusta tai vanerista valmistetut alustat, kehikot, laatikot, rasiat, tynnyrit, astiat sekä tuki- ja välipuut.

 

Muovipakkauksia ovat esimerkiksi kiriste- ja muut käärintäkalvot, lavahuput, muovikassit ja -pussit, pikarit, putkilot, pullot, vuoat ja niiden kansikalvot, sulkimet, korkit, kanisterit, tynnyrit, muovisäkit ja suursäkit, sidontavanteet, muovilaatikot, -korit ja muoviset kuormalavat, kuplakalvot ja EPS (styrox) pakkaukset.

 

Muovipakkausten laatuvaatimukset:

  • Vain tyhjät ja puhtaat muovipakkaukset
  • Vain laaduittain erilliskerättyjä
  • Ei vaarallisten aineiden jäämiä sisältäviä pakkauksia
  • EI PVC- pakkauksia
  • Ei jätteenkäsittelyssä syntyneitä tai keräilyn aikana sekoitettuja pakkauksia

 

Pakkausten terminaaliin tuojalta ei peritä laatuvaatimukset täyttävistä pakkauksista maksua. Muista eristä veloitetaan vastaanottomaksu. Tuottajavastuu koskee pakkauksia, ei muita esineitä.

 

Tuottajavastuulla tarkoitetaan tuottajan velvollisuutta järjestää tuotteista syntyvien jätteiden uudelleenkäyttö, kierrätys ja muu jätehuolto sekä vastata näistä aiheutuvista kustannuksista. Tuottajien on perustettava 1. tammikuuta 2016 lähtien valtakunnallisesti yhtenäinen kuitu- metalli- ja lasipakkauksien keräysverkosto. Pakkausten vastaanottoterminaali-verkosto täytyy olla valmiina myös ensi vuoden alusta. Yritysterminaalit aloittavat jo toukokuussa 2015.

 

Tuottajayhteisöt ovat yhteisöjä, joiden perustajana ja usein osakkaana ovat tuottajat ja koko pakkausketju: pakkauksia valmistava teollisuus, pakkauksia käyttävä teollisuus, maahantuojat ja kauppa sekä pakkausraaka-aineen valmistajat ja pakkausten hyötykäyttäjät.

 

Pakkaukset yrityksille ovat pakkauksia, joita käytetään vain teollisuuden ja yritysten välisessä kaupassa ja kuljetuksessa. Yksikkö- ja kuljetuspakkaukset ja myös kaupassa käytettävät, tuotteiden esillepanoon liittyvät pakkaukset ovat yrityspakkauksia.

 

Ottakaa yhteyttä, mikäli Teillä on kysyttävää terminaalitoiminnoista tai muista jätehuoltoasioista. Neuvomme Teitä mielellämme.

Tervetuloa terminaaliin!

Terminaalivastaanotto

Terminaalit sijaitsevat Seinäjoella osoitteessa Teollisuustie 11 ja Ylistarossa lajittelulaitoksella osoitteessa Teräsmäentie 12.

 

Ilmoittaudu toimistolla tai vaakatoimistolla tuodessasi pakkauksia terminaaliin.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito