Raaka-aineet

Jätepolitiikan tavoitteena on edistää jätteiden uudelleenkäyttöä, biologista hyödyntämistä ja materiaalikierrätystä. Valtaosa kaikesta jätemateriaalista on hyödynnettävissä.

 

Kiertotaloudessa materiaalit ja niiden arvo säilyvät teollisuuden kierrossa. Lakeuden Ympäristöhuolto Oy työskentelee ja kehittää toimintaansa ja palvelujaan kaikissa olesuhteissa ympäristöä säästävällä tavalla ja kiertotalouden, materiaali- ja energiatehokkuuden parantamiseksi sekä lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

 

Nykyaikainen raaka-ainekierrätys mahdollistaa muovijätteen hyödyntämisen teollisuuden raaka-aineena. Kierrätysmuovista tehdään mm. kalvoja, levyjä, putkia, limsapullon aihioita, kukkaruukkuja ja fleecekangasta. Keräyspaperi ja -pahvi toimitetaan paalattuna uusiopaperin ja -pahvin raaka-aineeksi. Metalliromu hyödynnetään uusiometallin valmistuksessa. Kierrätettyjä puupakkauksia käytetään esimerkiksi levyteolisuuden raaka-aineena, uusien puupakkausten valmistuksessa sekä viher- ja maisemarakentamisessa. Lasi ja murskattu kiviaines, tiili ja betoni voidaan hyödyntää maapohjarakenteissa neitseellisten raaka-aineiden sijasta.

Kiertotaloudessa materiaalit ja niiden arvo säilyvät teollisuuden kierrossa.

Lakeuden Ympäristöhuolto Oy työskentelee ja kehittää toimintaansa ja palvelujaan kaikissa olesuhteissa ympäristöä säästävällä tavalla ja kiertotalouden, materiaali- ja energiatehokkuuden parantamiseksi sekä lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito