Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Ajankohtaista

Materiaalitori puhuttaa. Jätehuoltosopimus kanssamme ei vaadi toimenpiteitä.


02.12.

Hyvät yritysasiakkaamme,

 

vuoden 1.1.2020 alussa voimaan astuva lakimuutos ei vaadi yrityksiltä toimenpiteitä, kun ne ostavat jätehuoltopalvelunsa niitä tarjoavilta yksityisiltä yrityksiltäNiin kutsuttua TSV-sopimusta kunnan jätelaitoksen kanssa ei tarvitse solmia, vaan yrityksen jätehuoltosopimus on pätevä vuoden vaihteen jälkeenkin. 

 

1.1.2020 alkaen yrityksen, joka tarvitsee kunnalta jätehuoltopalvelua, tulee ensin tarkistaa, että mikään muu taho ei myy sille palvelua. Markkinapuutteen tarkistaminen ja mahdollisen TSV-sopimuksen laatiminen kunnan jätelaitoksen kanssa tapahtuu 1.1.2020 alkaen Materiaalitori.fi-palvelussa.

 

Suomessa pääsääntönä on, että yritykset tarjoavat yrityksille jätehuollon ja kunta asukkaille


Lakimuutos kohdistuu vain kuntiin, kuntien jätelaitoksiin ja niiden palvelujen käyttäjiin. Jätelain mukaan yritysten tulee ensisijaisesti ostaa tarvitsemansa palvelut jätehuollon palveluita tarjoavilta yksityisiltä yrityksiltä. Jätelaki muuttuu, koska halutaan varmistaa, että kuntien jätehuoltopalveluja käytetään vain silloin, kun muuta palvelua ei ole kohtuullisesti saatavilla.

 

Jos yrityksen jätehuolto on kunnossa, ei tarvitse tehdä mitään.

Jätettä tuottavien yritysten tulee ostaa tarvitsemansa jätehuoltopalvelut markkinoilta. Yrityksen, jolla on jo olemassa oleva sopimus jätehuoltopalveluista yksityisen palvelutarjoajan kanssa, ei siis tarvitse tehdä mitään ennen vuoden vaihdetta tai sen jälkeenkään.

 

Materiaalitori.fi-palvelu tulee käyttöön pakollisena vain silloin, kun yritys tarvitsee kunnalta viimesijaista jätehuoltopalvelua. Jos yrityksellä on jo nyt jätehuoltopalvelu, Materiaalitoria ei tarvitse käyttää. Mikäli yrityksellä on niin kutsuttu TSV-sopimus kunnan jätelaitoksen kanssa, tulee yrityksen jatkossa kilpailuttaa jätehuoltonsa Materiaalitori.fi:ssä.

 

Kunnan palvelun käyttäminen on viimesijaista


Suomessa kierrätys- ja jätehuoltopalveluja tarjoavat lukuisat yksityiset yritykset. Näiden yritysten palveluiden käyttö ei vaadi toimenpiteitä jätettä tuottavalta yritykseltä tai Materiaalitori.fi:n käyttöä. Mikäli yrityksellä ei ole toimivaa jätehuoltoa, Materiaalitori.fi on yksi mahdollinen paikka jätehuollon kilpailuttamiseksi.


Kunnan palvelun käyttö on jätelain mukaan viimeinen vaihtoehto. Laki vaatii, että yritys, joka haluaa kunnan jätelaitokselta palvelua, julkaisee Materiaalitori.fi-palvelussa tarjouspyynnön tarvitsemastaan jätehuoltopalvelusta. Kunnan palvelun edellytyksenä on, että tarjouspyyntöä vastaavaa palvelua ei ole kohtuullisesti saatavilla jätteen haltijan asettamassa vähintään 14 vuorokauden määräajassa. Velvoite koskee tilanteita, joissa jätehuoltopalvelun arvo ylittää vuositasolla 2000 euroa. Raja on toimijakohtainen (y-tunnus).


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito